INDUSTRI

Eivind Reitens hellige høst

GLEDER SEG: Høstjakten går foran alt i fritiden min, jeg gleder meg stort, sier Eivind Reiten et par dager før han drar av gårde til fjells.
GLEDER SEG: Høstjakten går foran alt i fritiden min, jeg gleder meg stort, sier Eivind Reiten et par dager før han drar av gårde til fjells.

Dagene i fjellet med de to gordonsetterne Mocca og Musse er årets mest dyrebare tid for Reiten. Fuglejakten i den norske fjellheimen går foran alt annet når han ikke er på jobb.

– Ingen ting er som å ligge inne på fjellet i en hytte eller lavvo med bikkjene, sier Reiten et par dager før han avfyrer de første haglladningene i fjellheimen.

Påkjenning

Årets fuglejakt er kanskje den beste rekreasjonen Reiten har hatt på lenge, for hendelsene i sommer har vært en byrde for konsernsjefen i Hydro. Bråket, og et massivt press fra flere hold vedrørende opsjonssaken, som endte med at Reiten ga avkall på flere millioner kroner i opsjonsavtalen, kom i juli. En måneds tid senere kom Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev Simonsen i søkelyset på grunn av skatteunndragelse av penger på en konto i Sveits. Reiten innrømmer at både opsjonsbråket og Ditlev Simonsen-saken har tatt på. Sommeren har vært tøff.

– Det vil være feil å si at slike ting ikke går inn på meg. Når det gjelder opsjonssaken, er det selvsagt ikke hyggelig å bli stemplet som grådig eller det som verre er i en offentlig debatt. Og generelt synes jeg at slike diskusjoner bør kunne gjennomføres uten å sette klistremerker på hverandre. Også ledere er sårbare mennesker når det handler om vår integritet, sier Eivind Reiten.

Les hele intervjuet i papirutgaven, Teknisk Ukeblad nr. 29 - 2007, som kommer ut i dag, 28. september.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.