INDUSTRI

Eivind Reiten blir skogsarbeider

Eivind Reiten, avtroppende konsernsjef i Norsk Hydro
Eivind Reiten, avtroppende konsernsjef i Norsk Hydro Bilde: Trond Gram

Eivind Reiten innstilles enstemmig som ny styreleder i Norske Skog, etter at Kim Wahl trakk seg fra jobben tidligere i år.

- Eivind Reiten er en erfaren industrileder med omfattende internasjonal erfaring. Gjennom sin posisjon som konsernsjef i Hydro har han skapt betydelige verdier, sier valgkomitéens leder Tom Ruud i en melding.

- Et spennende selskap

Ifølge Ruud tilfredsstiller Reiten de kravene valgkomitéen har til en ny styreleder som skal videreføre og forsterke den positive utviklingen i Norske Skog

Reiten opplyste i januar at han trekker seg som toppsjef i Hydro etter åtte år på toppen av landets største industriselskap.

- Norske Skog er et spennende selskap i en krevende industri. Jeg konstaterer at det er gjort mye godt arbeid i selskapet de siste årene, og at det finansielle og industrielle fundamentet er forbedret, sier Eivind Reiten

Omfattende styreerfaring

Sosialøkonomen Reiten har omfattende styreerfaring, blant annet har han tidligere gjort unna en runde i styret i Norske Skog, i tillegg til Norges Bank og Telenor. Han har vært olje- og energiminister, statssekretær og leder for Senterungdommen.

Kanskje vil Reiten ta i mot et lite tips eller to fra sin tidligere styreleder i Hydro, Jan Reinås. Han ledet Norske Skog gjennom en årrekke.

Maktkamp og underskudd

Reiten overtar styrelederstillingen i et selskap som har slitt med høy gjeld og store underskudd i en årrekke. De siste årene har Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik forsøkt å få kontroll på selskapet, uten helt å lykkes.

Torsdag ble det kjent at selskapet, på tross av milliardtap i fjor, har hatt en positiv utvikling gjennom hele 2008. Produksjonen er nå mer kostnadseffektiv og viktige innsatsfaktorer er blitt rimeligere i innkjøp. I går var Norske Skog børsvinner i Oslo.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.