Eivind Olav Andersen blir konsulent for Abior

Etter over 15 år i ulike roller i Veidekke Infrastruktur, starter Eivind Olav Andersen som konsulent forAbior 1. mars 2023.

Eivind Olav Andersen begynner som konsulent for Abior 1. mars 2023.
Eivind Olav Andersen begynner som konsulent for Abior 1. mars 2023.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. feb. 2023 - 09:08

- Med nedleggelse av bitumenraffinerier, nye leverandører som selv ikke er produsenter,
sanksjoner og krig er bitumenmarkedet i stor endring og har vært det allerede i flere år. Det raskt økende fokuset på bærekraft og sirkulære materialer, vil også påvirke kvalitet og tilgang på bitumen og andre råvarer fremover. Etter 15 år i Veidekkes asfaltvirksomhet, gleder jeg meg nå til å jobbe med produktutvikling sammen med produsenter for å løse dagens og morgendagens utfordringer, sier Andersen.

Andersen er utdannet sivilingeniør fra NTNU med mastergrad fra tidligere Institutt for vei- og jernbanebygging. Etter 10 år som forsker ved NTNU og Sintef, var han teknisk sjef i Shell bitumen frem til 2008. Deretter begynte han i Veidekke som teknisk sjef for asfaltvirksomheten. Han var også regionleder for Midt- og Vest-Norge i noen år før han ble teknisk direktør i 2014. Andersen avsluttet sin tid i Veidekke som leder for bitumenvirksomheten.

- Eivind Olavs erfaring innen operativ ledelse kombinert med solid teknisk kompetanse er unik i norsk sammenheng. Med biogene additiver i full anmarsj er vi veldig fornøyde at han takket ja til å satse sammen med oss i Abior, sier daglig leder Eirik Strand.

Mangeårig styrerådgiver Arne Selvik, her utenfor Bergen.
Les også

– Vitner om en kultur hvor uavhengighet og integritet kommer i andre rekke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.