Einar Enger går av

Einar Enger går av
Einar Enger går av som konsernsjef i NSB. Bilde: Truls Tunmo

Einar Enger (60) går av som konsernsjef i NSB etter ti år i stillingen.

BILDESERIE: NSBs nye tog på skinnene

Eget valg

– Styret har måttet ta til etterretning at Einar Enger ønsker avløsing som konsernsjef. Selv om vi gjerne skulle sett at Enger hadde valgt å fortsette som konsernsjef, har vi forståelse for det valget han har tatt, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud i NSB.

I NSBs nyere historie er det knapt noen som har sittet så lenge i lederstillingen som Enger.

– Arbeidet med å finne en ny konsernsjef vil nå bli igangsatt. I mellomtiden vil Enger fortsette som konsernsjef med full styrke, sier styrelederen.

Profilen: Enger & Enger

– Helt naturlig

Enger selv avdramatiserer avgangen.

– Etter å ha stått ti år i stillingen, finner jeg det nå naturlig å be om avløsing. For meg har dette vært givende år, men også tidvis krevende år. Spesielt har jeg likt meg i spenningsfeltet mellom politikk og butikk, sier Einar Enger.

Les også: Gratis internett på toget

Viktig bidragsyter

Lederen i Stortingets transportkomité, Knut Arild Hareide (KrF), sier han vil takke Enger for en stor innsats for NSB i en krevende tid for selskapet.

– Enger har bidratt til fornyelse i sin tid som leder for NSB. Han har vært tydelig på NSBs behov, men politikerne har ikke levert. Mitt håp er at den nye konsernsjefen vil være tydelig på hva politikerne må gjøre for at NSB skal få gjort jobben sin, sier Hareide til NTB.

Les også: Vedlikehold utsetter togrevolusjon

Les mer om: