NETTARKIV

Eilert og programvarefabrikken

LANGSIKTIG: - Det er viktig å ha et langsiktig perspektiv i programvarebransjen, sier administrerende direktør og gründer i Mamut Software. Mindre gass i medgangstider, og mindre brems i motgangstider er hans oppskrift.
LANGSIKTIG: - Det er viktig å ha et langsiktig perspektiv i programvarebransjen, sier administrerende direktør og gründer i Mamut Software. Mindre gass i medgangstider, og mindre brems i motgangstider er hans oppskrift.Bilde: Finn Halvorsen

Dette er Mamut

·Etablert av Eilert Hanoa i 1994 under navnet Guru Software AS. Leverer administrative programvareløsninger og internettbaserte tjenester til små og mellomstore virksomheter i Europa.·Selskapet har gått fra én ansatt ved etableringen i desember 1994 til 393 medarbeidere ved utgangen av 2006.·Mer enn 300.000 kunder i Europa.·Mamut har virksomhet i 16 europeiske markeder hvorav seks er vurdert som kjernemarkeder: Norge, Sverige, Nederland, Storbritannia, Danmark og Irland.·Mamut importerer arbeidskraft fra andre land til selskapets hovedkontor i Oslo og flytter dermed arbeidsplasser til norske bedrifter. I dag er over 100 av selskapets medarbeidere ved selskapets hovedkontor i Oslo fra andre land enn Norge.·Selskapet har hatt en tosifret prosentvis, organisk vekst hvert eneste kvartal siden etableringen (så langt 48 kvartaler på rad).·Selskapets strategi er holdt uendret siden etableringen.·Mamut ble notert på Oslo Børs i mai 2004.·Kjøpte Active 24 i 2006. Dette doblet proforma omsetning fra 2005 til 2006.

Dette er Eilert Hanoa

Det sies om Eilert Hanoa at han har jobbet full tid siden han var 14 år. Men han har faktisk gått på skolen også, selv om han altså som nevnt grunnla sitt første selskap på gutterommet som 16-åring med sin mor som styreleder.

Men i 1994, da han nesten var ferdig med sin siviløkonomutdanning, hadde han ikke tid til skolegang lenger. Da ble Guru Software etablert, og siden har det gått slag i slag.

Av fakta ellers:

·36 år, administrerende direktør i Mamut ASA siden etableringen i 1994.

·Styreformann i IKT Norge.

·Vice Chairman i European Software Association.

·Formann i Business Software Alliance (BSA).

·Kåret til Young Entrepreneur of the Year 2005 av Ernst & Young.

Vi finner fabrikken i Pilestredet 75C i Oslo. Det er industrihistorisk sus over bygningene. På 70-tallet produserte Nera radiokommunikasjonsutstyr i lokalene i Norabakken.

I dag er frakkekledte industriarbeidere, elektronikkomponenter og loddebolter byttet ut med unge, alvorlige IT-eksperter på rekke og rad foran sine flatskjermer. Og aller innerst finner vi det aller helligste; der sitter programmererne. Der er det dyp konsentrasjon, og helt stille.Enklere hverdag

Deres oppgave er å utvikle programvareløsninger på Microsoft Windows plattform som til enhver tid har markedets beste i pris/ytelse-forhold.

– For å få dette til må vi ha mange kunder kombinert med lave priser. Det er en del av vår visjon som bedriften ble tuftet på under etableringen i 1994, som for øvrig kort kan oppsummeres som følger: Å forenkle hverdagen for mindre bedrifter, sier Hanoa.

– Denne står fremdeles fast, men de mindre bedriftene har ganske ulike og mer raffinerte behov i dag enn i 1994. Det foregår en kontinuerlig teknologiutvikling. I dag er det en selvfølge at de fleste benytter e-post. Det var ikke tilfelle for 12 år siden, sier Hanoa.

Mamut leverer i dag integrerte løsninger for økonomistyring/regnskap, salgsstøtte, kunde- og kontaktoppfølging (CRM), innkjøp/logistikk, lønn/personal og prosjektstyring. I tillegg kommer internettbaserte tjenester som e-handel, domener, e-post og webhotell.Internasjonalt preg

Vi finner rundt 300 av selskapets i alt 400 ansatte i Oslo. Men over 100 av dem er utlendinger. Det henger sammen med Mamuts strategi for stordrift og sentralisering av arbeidsoppgavene. Hanoa forklarer:

– Dersom en av våre irske kunder ringer vårt irske nummer, får han svar på irsk. Men kundekonsulenten sitter i Norge. Det gjelder både salg, service og andre støttefunksjoner. Det samme gjelder for de andre landene vi har virksomhet i.

Mamut opererer i dag i til sammen 16 europeiske land. – Nord-Europa er hovedmarkedet, men vi har også en viss aktivitet i landene lenger syd. Foreløpig har vi nok med å betjene disse markedene på en fullgod måte. Derfor har det ikke vært aktuelt å spre vår virksomhet til andre kontinenter, sier Hanoa.

Flere enn 300.000 kunder i Europa benytter hver dag løsninger fra programvarefabrikken i Norabakken.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.