ENERGI

Eierskifte i Møller Energi

23. aug. 2001 - 17:21

Møller Energi hadde i en årrekke et samarbeid med Sulzer Hydro fra Sveits, og dette selskapet ble fusjonert inn i VA Tech fra Østerrike fra årsskiftet 1999/2000.

– Møller-gruppen går nå gjennom et generasjonsskifte, og endring av strategi innenfor sine industriengasjementer. Et resultat er å skifte fokus fra industrielt eierskap til finansielt eierskap. Ønsket om å selge Møller Energi kom i denne sammenheng, opplyser administrerende direktør Erik Pike.

– Når vi nå ser tilbake på de ti årene med Møller Industriers eierskap, er det blitt investert i bygninger, maskiner og produkter. Selskapet har utviklet seg fra å være en liten aktør blant store, til å selv bli en ledende leverandør av produkter og tjenester innenfor mekanisk sektor til vannkraftbransjen, sier han.

VA Tech er et stort, østerriksk børsnotert industriselskap. Det var opprinnelig en del av Voest Alpine, men er i dag helt selvstendig. Selskapet omsetter for ca. 32 milliarder kroner og har rundt 25.000 ansatte, de fleste utenfor Østerrike.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.