KRAFT

Eidsiva-topp blir sittende

Ola Mørkved Rinnan blir sittende som konsernsjef i Eidsiva Energi, men styret i selskapet gir ham refs for pengegaven til Senterpartiet.
Ola Mørkved Rinnan blir sittende som konsernsjef i Eidsiva Energi, men styret i selskapet gir ham refs for pengegaven til Senterpartiet. Bilde: Mona Sprenger
22. sep. 2010 - 07:18

Ola Mørkved Rinnan blir sittende som konsernsjef i Eidsiva Energi, men styret i selskapet gir ham refs for pengegaven til Senterpartiet.

– Uheldig

– Det er begått en feil, og denne feilen er blitt beklaget, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud i Eidsiva Energi til TV 2.

– Det er uheldig at Eidsivas forutsetninger for å delta i prosjektet ikke ble nedfelt skriftlig, og at disse prosjektmidlene ble overført til Senterpartiet, legger hun til.

I en pressemelding slår Eidsiva fast at selskapet aldri skulle ha utbetalt 500.000 kroner i støtte til Senterpartiet for prosjektet «Slipp energien løs».

Slutt på partistøtte

– Vi har besluttet at vi i framtiden verken vil gi støtte til partier eller delfinansiere prosjekter hvor politiske partier deltar, sier kommunikasjonssjef Inge Møller til VG Nett.

Pengestøtten gikk rett inn i Senterpartiets partikasse og ble først tilbakebetalt da partiledelsen innså at den var ulovlig. Under fredagens landsstyremøte kunngjorde partileder Liv Signe Navarsete at et nytt etisk regelverk skal komme på plass for å unngå lignende flauser i framtiden. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.