KRAFT

Eidsiva gir Sp motbør

URIMELIG? Eidsiva sier teksten på fakturaen klart sier at det skulle være bidrag til prosjektet, men pengene havnet i Senterpartiets kasse.
URIMELIG? Eidsiva sier teksten på fakturaen klart sier at det skulle være bidrag til prosjektet, men pengene havnet i Senterpartiets kasse. Bilde: Scanpix
28. okt. 2010 - 09:55

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete har forklart at det var meningen at partiet skulle sitte igjen med penger etter sitt omstridte fornybarprosjekt. Nå tilbakeviser Eidsiva Energi dette.

Les også: – Skjulte partistøtte i faktura

Kun til prosjektet

Energiselskapet var den største bidragsyteren til prosjektet «Fornybar Energi», og betalte sommeren 2009 en faktura på 500.000 kroner til partiet. Nå sier selskapet at fakturaen hadde en helt annen beskrivelse enn det pengene virkelig gikk til, skriver Dagens Næringsliv.

Fakturaen på 200.000 kroner som Senterpartiet sendte til kraftselskapet Troms Kraft hadde ordlyden «Prosjektstøtte – Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi», mens Eidsiva har opplyst at på deres faktura sto det: «Støtte til prosjekt for fornybar energi».

– Teksten på fakturaen sier jo klart at det skulle være bidrag til prosjektet, sier kommunikasjonssjef Inge Møller i Eidsiva Energi.

En sak for Økokrim

Men pengene gikk ikke til å dekke kostnadene i prosjektet, men havnet i partiets kasse og gikk til valgkamp og vanlig partiaktivitet.

Professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI mener at Økokrim nå må etterforske saken.

Troms Kraft har hyret inn eksterne konsulenter som har gjennomgått hva som skjedde da de betalte ut den ulovlige valgkampstøtten til Senterpartiet. Torsdag vil rapporten bli lagt fram for bedriftsforsamlingen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.