KRAFT

Eidsiva finansierer professor i bioenergi

Camilla Aadland
4. apr. 2008 - 14:01

– Vi ønsker med dette å styrke kunnskapsutviklingen innenfor området fornybar energi, sier konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi AS.

Det setter skolen stor pris på.

– Høgskolen er svært fornøyd med at Eidsiva satser slik sammen med oss. Vi ser på dette som et viktig bidrag til utviklingen av fornybare miljøvennlige energiformer, sier rektor Jørn Wroldsen ved HiG i en pressemelding.

1 Twh innen 2012

Konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva understreker at samarbeidet med HiG er svært viktig for konsernets satsning innenfor produksjon av ny, fornybar energi i Innlandet.

– Vi har signalisert en ambisjon om 1 TWh bioenergi innen 2012. Vi er godt i gang med å etablere de planlagte prosjektene i Eidsiva Bioenergi. Vi ser på gaveprofessoratet som et svært viktig bidrag til å heve kompetansen innen bioenergi, sier Rinnan.

På vei mot universitet

Han håper professoratet vil bidra til å markere Oppland og Hedmark som bioenergifylkene i Norge.

– Det har også vært et moment å styrke høgskolenes vei mot et universitet i Innlandet. Det har derfor vært en forutsetning at de to andre høgskolene har støttet etableringen av dette professoratet på Gjøvik, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.