Eidesvik og CGGVeritas går sammen

Eidesvik og CGGVeritas går sammen
Oceanic Vega er blant fartøyene som CGGVeritas Eidesvik Ship Management skal drifte. Bilde: Ulstein/Tony Hall

Det nye selskapet, som kalles CGGVeritas Eidesvik Ship Management, skal stå for den maritime driften av ti 3D-seismikkskip som er på kontrakt med CGGVeritas.

– Milepæl

Det inkluderer også de to fartøyene Oceanic Vega og søsterskipet Oceanic Sirius som er under bygging.

– Dette er en milepæl i Eidesviks arbeid for å være et kraftsenter for nye og fremtidsrettede skips- og operasjonsløsninger. Partnerskapet er et strategisk viktig steg som viser at det er et fremtidsrettet og stort potensial ved at en internasjonal stor, industriell aktør og et dyktig offshorerederi går i tettere samarbeid der de har strategisk relaterte kunnskaper og kompetanse, sier administrerende direktør i Eidesvik, Jan Fredrik Meling.

I Bergen

Det nyopprettede selskapet er eid 51 prosent av Eidesvik Offshore og 49 prosent av CGGVeritas. Jan Fredrik Meling skal lede selskapet, som vil ha hovedkontor i Bergen.

Både Eidesvik Offshore og CGGVeritas vil bidra med ressurser fra sine egne organisasjoner. Selskapet skal bygges opp over tid, skriver Eidesvik Offshore i en børsmelding.

Skipene som skal inngå i CGGVeritas Eidesvik Ship Mangement er: Oceanic Vega, Oceanic Endeavour, Geowave Champion, Viking Vision, Viking Vanquish, Veritas Viking, Geowave Voyager, Veritas Vantage, Viking II og Oceanic Sirius.

Les mer om: