OLJE OG GASS

Eidesvik og CGGVeritas går sammen

Oceanic Vega er blant fartøyene som CGGVeritas Eidesvik Ship Management skal drifte.
Oceanic Vega er blant fartøyene som CGGVeritas Eidesvik Ship Management skal drifte. Bilde: Ulstein/Tony Hall
Maiken Ree
2. mai 2011 - 11:56

Det nye selskapet, som kalles CGGVeritas Eidesvik Ship Management, skal stå for den maritime driften av ti 3D-seismikkskip som er på kontrakt med CGGVeritas.

– Milepæl

Det inkluderer også de to fartøyene Oceanic Vega og søsterskipet Oceanic Sirius som er under bygging.

– Dette er en milepæl i Eidesviks arbeid for å være et kraftsenter for nye og fremtidsrettede skips- og operasjonsløsninger. Partnerskapet er et strategisk viktig steg som viser at det er et fremtidsrettet og stort potensial ved at en internasjonal stor, industriell aktør og et dyktig offshorerederi går i tettere samarbeid der de har strategisk relaterte kunnskaper og kompetanse, sier administrerende direktør i Eidesvik, Jan Fredrik Meling.

I Bergen

Det nyopprettede selskapet er eid 51 prosent av Eidesvik Offshore og 49 prosent av CGGVeritas. Jan Fredrik Meling skal lede selskapet, som vil ha hovedkontor i Bergen.

Både Eidesvik Offshore og CGGVeritas vil bidra med ressurser fra sine egne organisasjoner. Selskapet skal bygges opp over tid, skriver Eidesvik Offshore i en børsmelding.

Skipene som skal inngå i CGGVeritas Eidesvik Ship Mangement er: Oceanic Vega, Oceanic Endeavour, Geowave Champion, Viking Vision, Viking Vanquish, Veritas Viking, Geowave Voyager, Veritas Vantage, Viking II og Oceanic Sirius.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.