IT

Eget backupsystem varte bare i 2 timer

Jannicke Nilsen
29. nov. 2007 - 20:02

I hele dag har teleselskapet BaneTele hatt møter for å gå igjennom hva som hendte da det tok fyr i en kulvert på Oslo S, og selskapets 450 kunder ble rammet.

Blant kundene er Ventelo som mistet nettforbindelsen for 13 500 kunder i lang tid.

Det som allerede er klart er at BaneTeles eget backupsystem bare varte i to timer.

Dødt

- Brannen på Oslo S påvirket ikke vår fiberkabel, men vi trenger strøm for at bredbåndstrafikken skal gå. Da hovedstrømforsyningen ble kappet som følge av brannen, hadde vi en egen batteribackup som slo inn da nødstrømsaggregatet ikke virket. Vår backup gikk i to timer, da var batteriet dødt, sier informasjonssjef Terje Lübeck i BaneTele.

BaneTeles egen batteribackup er kun ment å vare i den tiden det tar å få nødstrømsaggregatet i drift - cirka ett minutt. Lübeck vil ikke konkludere hvorvidt denne sikkerhetsløsningen er bra nok. Nødstrømsaggregatet som ikke virket, var det utleier som stod ansvarlig for.

- BaneTeles egen batteri backup er ikke dimensjonert til å vare mer enn ca 2 timer, da det er et hovednødstrømsaggregat som skal kobles inn etter ca ett minutt, sier Lübeck.

Det nødaggregatet koblet seg ikk inn slik det skulle og manuell innkobling var umulig.

Mye på en gang

- Vi kom ikke til nødstrømsaggregatet som ikke virket, på grunn av giftige gasser. Vi er veldig opptatt av sikkerheten, men her var det veldig mange uheldige omstendigheter som slo inn samtidig.

I løpet av de nærmeste dagene vil selskapets nedsatte beredskapsgruppe gå igjennom hva de vil gjøre for å bedre sikkerheten framover og trekke konklusjoner i en rapport som etter planen skal berolige kundene.

Ikke konkludere

- Vil dere nå sørge for å få ha bedre backup-løsninger selv?

- Det blir feil av meg å konkludere hvordan løsninger vi skal velge i framtiden. Jeg vet heller ikke om det finnes kraftigere backup-batterier som skal virke i den tiden det tar å koble opp et nødstrømsaggregat. Vi skal nå se på våre rutiner og på våre sikkerhetsintallasjoner på en skikkelig måte før vi konkluderer med hva vi skal gjøre, sier Lübeck.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.