Effektiv produksjon gir økt salg

Roboter og automatisering gir den mest effektive produksjonen i Europa

Otto Hammerø, daglig leder og gründer av Shipnor.
Otto Hammerø, daglig leder og gründer av Shipnor.
7. mars 2016 - 07:00

Møbelprodusenten Shipnor skriver i en pressemelding at det har inngått en rekke nye kontrakter i løpet av høsten 2015, blant annet med Ulstein.

Juvelen i kronen

– Siden vi startet selskapet i 2013, har vi utviklet den mest effektive produksjon i sitt slag i Europa, med roboter og automatiserte prosesser. Vi har analysert alle ledd i verdikjeden – fra design til installasjon om bord. Vårt verktøyløse Click-system er juvelen i kronen, sier Otto Hammerø, daglig leder og gründer i Shipnor.
Med de siste kontraktene har han og de 16 ansatte ved bedriften fra Angvik nord for Molde sikret seg arbeid ut første halvår. Blant annet skal de produsere skipsmøbler til et skip som bygges ved Vard Vung Tau i Vietnam.

Les: Klikker sammen skipsmøbler uten verktøy

Høy kapasitet

– På grunn av robotisering og effektivisering kan vi slå fast at vi fremdeles har god kapasitet, til tross for den store ordreinngangen i det siste. Gjennom de effektiviseringsprosesser som vi allerede har gjennomført har vi fått en vesentlig høyere kapasitet i forhold til tradisjonell produksjon, sier Hammerø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.