EDB skal drifte Politiet

EDB skal drifte Politiet
BYGGER: PDMT skal bygge opp en ny struktur på sitt datasenter de neste tre årene. Bilde: Espen Zachariassen

Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) har valgt EDB Ergogroup som leverandør av it-konsulenttjenester til sin nye datasenterløsning.

Avtalen har en varighet på tre år og en samlet verdi i perioden på 90 millioner kroner.

Arbeidet er en del av den omdiskuterte jobben med å modernisere it-systemene i Politiet.

Les mer: Politiet stopper på startstrekenKompetanse

– Selskapet hadde det beste tilbudet av selskapene som konkurrerte om avtalen og har betydelig spisskompetanse innenfor de områdene der vi har behov knyttet til etableringen av vårt nye datasenter, sier kommunikasjonsdirektør Espen Strai i PDMT i en pressemelding.

– PDMT er en spennende og profesjonell kunde, og vi ser frem å starte samarbeidet om å lage løsningen som skal dekke politiets fremtidige behov for datasenter, sier konserndirektør Hans-Henrik Merckoll i EDB ErgoGroup Consulting.

Les også: Mindre outsourcing enn ventetSentalisering

Dagens it-løsning i Politiet er desentralisert og dermed krevende å drifte. Totalt baseres den på 640 kontorer rundt i landet.

PDMT har derfor besluttet å investere i en ny sentralisert og virtualisert datasenterløsning og en løsning for å høyne oppetid og sikkerhet, såkalt disaster recovery.

- Politiets servere klare for skraphaugenTo sentre

I de neste tre årene skal EDB Ergogroup i samarbeid med PDMT blant annet levere tjenester som rådgivning, design, prosjektledelse, installasjon, konfigurering, drift og driftassistanse.

To datasentre skal etableres, og disse vil bli lokalisert på to geografisk adskilte lokasjoner for å sikre drift selv den ene skulle falle ut.Les også: Dataorm rammet politiet

Orm-angrep under kontroll

Derfor stoppet politiet

Les mer om: