OLJE OG GASS

EDB blir stor i olje-IT

Anders J. Steensen
9. jan. 2008 - 08:35

Overtakelse av IS Partner forventes gjennomført i løpet av første kvartal 2008.

Avtalen er betinget godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.

– I EDB Business Partner har vi funnet en god industriell norsk eier for IS Partner og en sterk strategisk IT-partner for StatoilHydro. Forholdene ligger nå til rette for en videreutvikling av kompetansen i IS Partner og en sterk videreføring av leveransene til StatoilHydro, sier Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Staber og konserntjenester i StatoilHydro.I henhold til strategi

IS Partner ble etablert i 1999 basert på Hydros IT-enhet og er drevet som et selvstendig juridisk selskap fra 2003. StatoilHydro overtok alle aksjene i IS Partner da sammenslåingen mellom Hydros olje- og gassaktiviteter og Statoil ble gjennomført 1. oktober 2007.

– StatoilHydro har ambisjoner om å hente ut betydelige synergier etter fusjonen. Salget ble gjennomført i henhold StatoilHydros strategi og tidligere kommuniserte planer, sier Aasheim.Befester styrken

Med oppkjøpet befester EDB sin posisjon som Norges desidert største IT-selskap. Samtidig styrker EDB sin konkurransekraft som en av de ledende IT-leverandørene i det nordiske markedet. EDB vil etter overtakelsen av IS Partner oppnå en årlig omsetning på om lag NOK 8 milliarder, 6.000 ansatte og en ordrereserve på NOK 15,4 milliarder.

Gjennom IS Partner tilføres EDB verdensledende teknologisk kompetanse til olje- og gassrelaterte virksomheter samt annen industri.

– IS Partner er Norges ledende IT-miljø innenfor olje og gass og har et stort internasjonalt potensial. Kjøpet gir oss nå helt nye muligheter som leverandør til større industrielle virksomheter både i det norske og det internasjonale markedet. Med dette får vi en solid plattform for videre lønnsom vekst i EDB i årene som kommer, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.