KRAFT

EBL blir Energi Norge

SKIFTER NAVN: EBL-direktør Steinar Bysveen fortsetter som leder, men organisasjonen skal nå hete Energi Norge. Målet er å favne bredere og bidra med klimaløsninger, sier de.
SKIFTER NAVN: EBL-direktør Steinar Bysveen fortsetter som leder, men organisasjonen skal nå hete Energi Norge. Målet er å favne bredere og bidra med klimaløsninger, sier de. Bilde: Trond Gram
Kjetil Malkenes Hovland
11. nov. 2009 - 11:48

Interesseorganisasjonen Energibedriftenes Landsforening (EBL) skiftet i dag navn til Energi Norge.

Målet er å favne bredere og bidra til å levere løsninger på klimakrisen, sier Energi Norge i en pressemelding.

.SKIFTER PROFIL: Dette er Energi Norges nye logo.

– En av de viktigste grunnene til at vi nå har skiftet navn til Energi Norge er for å markere tidsskiftet som klimautfordringene bærer med seg, sier direktør Steinar Bysveen.

– En del av klimaløsningen

Medlemsbedriftene i Energi Norge driver blant annet med produksjon av energi og varme og drift og utvikling av elnettet.

– Vi må utvilsomt redusere CO2 utslippene, samtidig som det globale energibehovet vokser. Dette har betydning for produksjon, transport og forbruk av energi – også i Norge. Med våre fornybare energiressurser er vi en del av klimaløsningen, sier Bysveen.

Energiselskapet Statoil skiftet også logo nylig, i forbindelse med at StatoilHydro-navnet ble kuttet: Les saken her

– Ser rivende utvikling

Det er 266 medlemmer i Energi Norge. De fleste er i offentlig eie. Det er 15 000 sysselsatte i disse bedriftene, som er spredt over hele landet. Bransjen ga 55 milliarder i skatter, avgifter og utbytte.

– Navneskiftet markerer at vi alt i dag ser en rivende utvikling på flere av områdene som Energi Norges medlemsbedrifter jobber innenfor. Utviklingen av digital teknologi og bredbånd, teknologiutvikling både på produksjons- og nettsiden, omfattende forretningsmuligheter og en ny debatt om hva vi skal satse på i dette landet, sier Bysveen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.