KRAFT

EBL beklager utmeldelsen

GRØNNE MULIGHETER:- Vi har fått laget denne rapporten for å vise hvilke muligheter som ligger i den grønne økonomien, sier Steinar Bysveen, adm. direktør i Energi Norge
GRØNNE MULIGHETER:- Vi har fått laget denne rapporten for å vise hvilke muligheter som ligger i den grønne økonomien, sier Steinar Bysveen, adm. direktør i Energi Norge
19. mai 2009 - 14:28

– Dette har vært et tema over lang tid, og det dreier seg først og fremst om vern av nøytralitet, sier Bysveen, som medgir at det har vært høy temperatur i enkelte saker det siste året.

– Ja, vi synes at Statnett i enkelte saker har gått for fort fram og kunne kommet fram til bedre løsninger. Det gjelder blant annet kostnadsdelingen i forbindelse med sentralnettet, men det er etter vår mening ikke et stort problem.

Les mer: Statnett ut av EBL

Fortsatt samarbeid

Statnett har siden 1990-tallet vært medlem av EBL, som først ble etablert som Energiforsyningens Fellesorganisasjon (Enfo).

På grunn av Statnetts nøytrale posisjon ble det understreket den gang at man ikke fant det riktig å inneha sentrale tillitsverv i organisasjonen.

Medlemskapet ble imidlertid opprettholdt for å kunne delta aktivt i det faglige fellesskap EBL representerer.

– Vi ser i mange sammenheng at EBL er en viktig arena for felles utfordringer som kompetanse, forskning og rekruttering. Vi håper at Statnett vil fortsette å bidra på disse områdene, sier Bysveen.

Profesjonelt

Han understreker at EBL har et ryddig og profesjonelt forhold til Statnett.

– Det skal vi fortsatt ha.

Statnett vil ta initiativ til en samarbeidsavtale med EBL for å kunne delta der viktige, faglige spørsmål utredes eller drøftes, skriver Statnett på sine hjemmesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.