NYHETER

E6 ved Sørkjosen er åpnet

E6 gjennom Sørkjosen i Troms ble åpnet klokken 10 tirsdag formiddag etter jordraset i helgen.

Vegvesenets bilder tatt fra luften over rasstedet i Sørkjosen søndag. Blant annet en brygge og en molo ble skadet av et jordras som gikk natt til søndag. E6 er stengt som følge av raset. OBS KREDIT! Foto: Øyvind Skeie Hellum / Statens vegvesen / NTB scanpix
Vegvesenets bilder tatt fra luften over rasstedet i Sørkjosen søndag. Blant annet en brygge og en molo ble skadet av et jordras som gikk natt til søndag. E6 er stengt som følge av raset. OBS KREDIT! Foto: Øyvind Skeie Hellum / Statens vegvesen / NTB scanpix Bilde: Øyvind Skeie Hellum / Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. mai 2015 - 10:52

\Storslett (NTB): Den første tiden blir det redusert fremkommelighet på strekningen. Inntil videre vil trafikken ledes gjennom området med ledebil døgnet rundt, skriver Statens vegvesen på egne nettsider.

Natt til søndag tok et om lag 1.000 meter bredt jordras med seg fire bolighus, tre fjøs, fem sjøbuer og to kaier samt deler av fundamentet til E6 like sør for Sørkjosen i Troms. Ingen personer ble skadd, men tre boliger ble evakuert etter raset. Omkjøringen på nesten 60 mil gikk via Finland.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsaken, men la det ikke være noen tvil om at vi ønsker å finne ut av dette. Vi har derfor anmodet Norges vassdrags- og energidirektorat om at det settes ned en tverretatlig undersøkelsesgruppe for å finne årsaken, sier regionveisjef Torbjørn Naimak.(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.