E6 stengt rekordmange dager i august

Ikke siden storflommen i 1995 har det vært så mange stengte strekninger på E6 mellom Oslo og Trondheim som i august i år.

Ekstremværet Hans gikk hardt utover veinettet, både i Østlandet og sør i Trøndelag. Ikke siden storflommen i 1995 har det vært så mange stengte strekninger på E6 mellom Oslo og Trondheim som i august i år.
Ekstremværet Hans gikk hardt utover veinettet, både i Østlandet og sør i Trøndelag. Ikke siden storflommen i 1995 har det vært så mange stengte strekninger på E6 mellom Oslo og Trondheim som i august i år. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
7. sep. 2023 - 09:14

Ifølge P4 var det i august flere dager der E6 var helt stengt minst ett sted mellom Oslo og Trondheim enn det var åpent.

Ekstremværet Hans gikk hardt utover veinettet, både i Østlandet og sør i Trøndelag, men også uvær i ukene etter ekstremværet førte til flom, ras og stengte veier. Blant annet var det stengt på E6 mellom Frya og Hundorp, som var stengt i ni dager.

Stengte veier får store følger for både lokalbefolkningen, transport og samfunnet, mener Naf. De krever at hovedveinettet holdes i bedre stand for å unngå at det samme skjer igjen.

– Nå ser vi konsekvensen av at vi får mer nedbør og mer flom. Det går skred på steder der det ikke raste før. Og det betyr at man trenger en ny prioritering av hvordan vi ser på vedlikehold av veinettet, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.    (©NTB

Vestby 20240121. 
Trafikk på E6 ved Vestby søndag. Politiet melder om glatte veier i Østfold og ber folk la bilen stå.
Foto: Javad Parsa / NTB
Les også

Glatte veier, innstillinger og hjemmekontor – slik blir mandagen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.