TUNNELER

E6 stenges periodevis i 8 måneder når 50 år gammel tunnel oppgraderes 

Forsatunnelen får nytt sikkerhetsutstyr.

Forsatunnelen på E6 i Ballangen i Nordland vil bli stengt i perioder de neste åtte månedene på grunn av arbeider med sikkerhetsoppgradering.
Forsatunnelen på E6 i Ballangen i Nordland vil bli stengt i perioder de neste åtte månedene på grunn av arbeider med sikkerhetsoppgradering. Foto: Google Maps
27. sep. 2019 - 12:32

Den nær 50 år gamle Forsatunnelen i Ballangen skal nå oppgraderes etter nye krav til sikkerhet. Brannslukkere, nødtelefoner, stengebommer og ny belysning er noe av det som skal på plass, skriver Vegvesenet i en melding.

Forsatunnelen (tidligere Forsåtunnelen) er 685 meter lang og åpnet i 1970. Nå skal sikkerheten i tunnelen oppgraderes etter dagens standarder og krav.

– Oppgraderingen består av en rekke tiltak som skal øke sikkerheten for trafikanter og utrykningsetater ved for eksempel kollisjoner og bilbrann, eller hvis et kjøretøy plutselig må stanse, sier byggeleder Rune Karlsen i Statens vegvesen.

Pågår et drøyt års tid

Utenfor tunnelen er riggingen i gang, og i neste uke starter arbeidene.    

– Vi står foran omfattende arbeider, men i gamle tunneler vet vi ikke helt tilstanden før vi kommer oss til bak vegger og tak. Derfor må vi ta noe forbehold om anleggsperioden, men vi ser for oss at arbeidene vil vare ut 2020, sier Karlsen.

På grunn av arbeidene vil tunnelen måte stenges i perioder de neste åtte månedene, fra og med mandag 30. september, forteller Karlsen til Veier24.

Arbeidene kan pågå døgnet rundt. På dagtid vil det være kortere perioder med stans i trafikken, men kveld og natt vil tunnelen stenges, med fastsatte tider for å slippe igjennom med ledebil. Trafikantene bes derfor om å legge inn ekstra tid på veien.

Karlsen sier til Veier24 at hele tunnelbuen skal strosses ut cirka en meter. Men det meste av den ekstra bredden vil gå med til montering av nytt utstyr, slik at veibanen ikke vil bli vesentlig bredere.

Stengeplan fra 30. september

E6 Forsatunnelen vil bli stengt alle kvelder fra klokka 20:10 til 06.10 neste morgen. Det vil bli avviklet gjennomslipp med ledebil kl. 20.30-21.30, 22.00-23.05, 23.35-01.30, 04.00-04.30 og 05.00-05.40.

Forsatunnelen, som før het Forsåtunnelen ligger i Ballangen, sør for Narvik. <i>Ill:  Statens vegvesen</i>
Forsatunnelen, som før het Forsåtunnelen ligger i Ballangen, sør for Narvik. Ill:  Statens vegvesen

Disse tidene gjelder til slutten av oktober. Nye stengetidspunkt vil bli publisert. Sjekk www.175.no for oppdaterte trafikkmeldinger.

Statens vegvesen har hatt møter med kommunen og nødetatene om prosjektet.

På landsbasis skal rundt 200 riksveitunneler lengre enn 500 meter oppgraderes etter den nye sikkerhetsforskriften. Flere andre tunneler har allerede fått en slik oppgradering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.