ARKIVNYHETER

E6 Øyer-Tretten 250 millioner dyrere

Systemfeil ved gjennomføringen av det forrige kostnadsoverslaget og underkalkulert byggherrekostnadene er årsaken, sier prosjektsjef i Region øst, Stein Fyksen.
Systemfeil ved gjennomføringen av det forrige kostnadsoverslaget og underkalkulert byggherrekostnadene er årsaken, sier prosjektsjef i Region øst, Stein Fyksen.
Jarle Skoglund
5. nov. 2009 - 15:53

E6 Øyer-Tretten, med tilhørende utbedringer av tilstøtende fylkes- og riksvegnett, har hatt en styringsramme på 880 millioner kroner. Det nye kostnadsoverslaget viser at utbygginga vil koste 1130 millioner kroner.

- Hovedårsaken til økninga er at riggkostnadene ikke er blitt inkludert i enhetsprisene. Vi har gjort en systemfeil ved gjennomføringen av det forrige kostnadsoverslaget, i 2007. Dessuten er byggherrekostnadene underkalkulert, sier prosjektsjef i Region øst, Stein Fyksen.

Utbygginga av E6 Øyer-Tretten omfatter utvidelse av dagens veg for å gi plass til midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Gjennom Skarsmoen, nord for Øyer, blir det en fire kilometer lang tunnel. Utbedring av lokalvegen mellom Tingberg og Oddvang inngår i prosjektet. Her blir det også bygd gang- og sykkelveg. På Tretten blir det bygd ny bru over Lågen på riksveg 254. På vestsida av den nye brua blir riksvegen lagt i undergang under Dovrebanen.

Bygginga av prosjektet er planlagt å begynne i løpet av kort tid. Prosjektavdelinga i Region øst jobber for at prosjektet kan videreføres med den tidsramma som ligger der i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.