SAMFERDSEL

Krevende kjøreforhold på Østlandet

Et vogntog som var involvert i et trafikkuhell på E6 ved Korsegården i Ås i natt, er berget.

Det har kommet mye snø. Bildet er fra St. Hanshaugen i Oslo.
Det har kommet mye snø. Bildet er fra St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell/NTB
2. jan. 2024 - 07:01

Samtidig skaper etterdønningene etter snøstormen fortsatt krevende kjøreforhold flere steder. Vegtrafikksentralen ber folk kjøre forsiktig.

Veien må brøytes og saltes før den kan åpnes for normal trafikk, opplyser Øst politidistrikt på X/Twitter i 8-tiden tirsdag morgen.

Samtidig skaper etterdønningene etter snøstormen fortsatt krevende kjøreforhold flere steder. Vegtrafikksentralen ber folk kjøre forsiktig.

E6 ble stengt ved Korsegården etter en ulykke i natt. Oppryddingen har tatt tid. Det er omkjøring via fylkesvei 152 og E18 ved Holstadkrysset, eventuelt fra Moss via fylkesvei 120.

– Vi håper inderlig at vi får ryddet opp før rushet. Men det er veldig usikkert. De er redde for at de ikke rekker det, sier trafikkoperatør Annie Serup til NTB.

Hun sier at det har vært få meldinger inn til Vegtrafikksentralen i natt. Det har ikke snødd i Oslo-området. Men all snøen som har kommet i det siste, kan skape problemer.

– Nå ser vi jo asfalten, og det er en glede. Men vi jobber for fullt, for det blir ikke ferdig på et blunk når vi skal rydde opp etter et døgn med full snøstorm, sier Serup.

Hun sier at folk må kjøre etter forholdene når de skal på jobb.

– Hold god avstand, kjør forsiktig og ikke ta krevende forbikjøringer. Det er bedre å komme litt senere på jobb, enn ikke å komme på jobb i det hele tatt, sier hun.

 

Et bilde tatt hos Vegtrafikksentralen øst i november viser hvordan trafikkoperatørene følger nøye med på utviklingen i trafikken.
Les også

Politiet advarer: – Kritisk glatt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.