E6 ØYER-OTTA

– E6 i Gudbrandsdalen må fullføres nå!

Det er beskjeden fra E6 Toppforum Gudbrandsdalen i et brev til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen.
Fylkesordfører Even Aleksander Hagen. Foto: Innlandet fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. juni 2022 - 09:46

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen er leder i E6 Toppforum Gudbrandsdalen.

– Vi krever at planlegging av E6 Øyer-Otta fullføres i samsvar med forutsetningene i planprogrammet, slik at helhetlig, effektiv og trafikksikker bygging av E6 i Gudbrandsdalen kan komme i gang så fort som mulig, sier han.

Les også

Vil redusere standard

Bakgrunnen for saken er at Nye Veier, som overtok ansvaret for planlegging og utbygging av E6 i Gudbrandsdalen i 2019, mener at den samfunnsøkonomiske lønnsomheten i prosjektet er for dårlig. Dermed foreslår Nye Veier blant annet redusert standard på E6, mindre utbygging av lokalveg og mindre flomforebygging.

– E6 er landets viktigste nord-sør-forbindelse. Vi mener derfor det blir feil med ensidig vektlegging av samfunnsøkonomisk lønnsomhet i prioriteringen av prosjekter. Hensynet til samfunnssikkerhet, god trafikksikkerhet og muligheter for lokal og regional bosetting og næringsutvikling må også vektlegges i det totale bildet, sier Hagen.

Underskrevet av alle ordførerne

Brevet til samferdselsministeren er underskrevet av fylkesordføreren, alle ordførerne i Gudbrandsdalen, Guttorm Tysnes, regionleder i Norges Lastebileierforbund region Innlandet, Birgitte Bay fra Midt-Gudbrandsdal næringsforening og André Winje Arntzen fra Sparebank 1 Gudbrandsdalen.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.