BYGG

E18 i Vestfold åpnet

Espen Zachariassen
14. des. 2007 - 16:15

Strekningen åpnes for trafikk etappevis fredag ettermiddag.

Etter to utsettelser i høst og vinter, skulle veien vært åpnet i natt. Men Vegdirektoratet valgte ikke å gi grønt lys etter de mange testene av sikkerhets- og styringssystemene som var gjennomført.

Slippes ut

Fredag var imidlertid alt klart, og trafikken slippes nå ut på de splitter nye 12 kilometerne med tre tunneler med det mest moderne sikkerhetsutstyret.

- I løpet av ettermiddagen skal hele strekningen være åpnet, sier regionveisjef Andreas Setsaa til Tu.no.

Storstilt seremoni

Veien skulle åpnes med storstilt seremoni 4. desember, men ble stoppet i tolvte time. Årsaken var problemer med styringssystemene, i hovedsak det såkalte hendelsesdetekteringssystemet.

Les mer her:

Hurtig

- Nå er kommunikasjonsproblemene løst, og tunnelen sikkerhetsgodkjent. Da er det viktig for oss å få trafikken raskest mulig inn på den nye, trafikksikre motorvegen, uttaler regionveisjefen i en pressemelding fredag.

- Vær varsom

Bilistene på strekningen bes utvise særskilt aktsomhet rundt den fortløpende trafikkomleggingen etter hvert som veien åpnes.

Noe mangler

Gullikrysset, som ligger i sørenden av parsellen, rett ved Barkåker, vil ikke bli åpnet for trafikk i denne omgang. Avkjøringen til Tønsberg skal gå over dette krysset når det står ferdig.

Belastet

Det er trafikale og praktiske grunner til at Gulli-krysset ikke er ferdigstilt.

Krysset ligger helt inntil eksisterende E18 og har helt fram til nå vært belastet med gjennomgangstrafikken på denne veien.

Ferdiggjøringen kan derfor først påbegynnes når dette kryssområdet er tømt for trafikk, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.