E18-forhandlingene mellom Oslo og Viken i ny vranglås

Forhandlingene om den nye E18 fra Lysaker til Ramstadsletta i Bærum, en del av Oslopakke 3, gikk igjen i vranglås. Partene skal ha nytt møte 16. juni.

Partene som forhandler om Oslopakke 3 har avtalt et nytt møte 16. juni.
Partene som forhandler om Oslopakke 3 har avtalt et nytt møte 16. juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
27. mai 2020 - 09:17

Tirsdagens møte var det sjette forsøket på å bli enige om en ny, revidert Oslopakke 3-avtale etter forhandlingsbruddet i april.

– Vi har avtalt et nytt møte 16. juni, sier Anette Solli, gruppeleder for Høyre i Viken, til NTB.

Hun understreker at hun ikke har noen forhåpninger om at partene blir enige da heller.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Sånn som det ser ut nå, er MDG og byrådet fast bestemt på å få utbyggingen av E18 ut av avtalen. Det er ikke vi med på, sier Solli.

Forhandlet siden januar

Miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) i Oslo er tydelig på at det ikke kan bygges mer motorvei enn det som ble avtalt i 2016.

– Men vi er klare til å forhandle videre om et gigantisk kollektivløft for Oslo-regionen med fem minutters avganger på alle T-banelinjer, lavere kollektivpriser og et bedre sykkeltilbud, sier Hermstad.

Oslo og Viken har forhandlet om pakken siden januar. Nye takster og prioriteringsrekkefølgen for prosjekter har vært sentrale punkter. Forhandlingene har også handlet om hvorvidt man skal godta regjeringens bomringavtale.

Hareide brøt forhandlingene

Daværende samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ga grønt lys for utbyggingen av E18-strekningen på drøyt fire kilometer i desember. Men i april brøt hans etterfølger Hareide forhandlingene fra statens side, fordi Oslo og Viken ikke greide å bli enige om regjeringens opplegg.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.