ARKIVNYHETER

E18-åpning utsatt

Jarle Skoglund
4. des. 2007 - 10:02

Interne kontrollrutiner har avdekket ustabilitet i sikkerhetssystemene i de nye tunnelene, som ennå ikke har åpnet, på E18 mellom Kopstad og Gulli i Vestfold. Vegåpningen som var planlagt til 4. desember er derfor utsatt.

- Vi tar først og fremst hensyn til sikkerheten og har derfor tatt denne tunge beslutningen, sier regionvegsjef Andreas Setsaa i Statens vegvesen Region sør.

- Vi har slitt med å få en stabil drift på systemene. Dessverre har vi ikke lykkes med å løse de mange komplekse tekniske utfordringer som dukket opp i forbindelse med ferdigsstillelsen, sier Setsaa.

Tunnelene har omfattende sikkerhets- og varslingssystemer koblet opp mot vegtrafikksentralen i Porsgrunn. Statens vegvesens kontrollrutiner viser at denne forbindelsen ennå ikke er driftsstabil.

Den nye strekningen har tre tunneler – Flår, Stenbjørnrød og Hem, som til sammen utgjør 2.470 meter. Systemene gir muligheter til en løpende overvåkning av kø, forurensning og sikkerhetsvarslingsløsningene, samt fjernstyring av sperrebommer, variable fartstavler og varslingslys.

Det var planlagt en storstilt åpning av vegstrekningen.

- Jeg ønsker ikke å angi ny åpningsdato. Det har vært betydelige problemer med disse systemene i ferdigsstillelsefasen. Jeg vil foreta en total gjennomgang og omfattende testing av alle systemer før jeg fastsetter ny dato. Dette er en beklagelig situasjon, først og fremst for trafikantene. Det viktigste nå er å sette full trøkk på arbeidet med å finne ut av problemene og få systemene i drift så raskt som mulig, sier regionsjef Andreas Setsaa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.