ARKIVNYHETER

E 6-omleggingen i Melhus fullføres

Slik så det ut i Melhus sentrum i august 2005. De fleste bilene er borte nå, men vegen er den samme. Nå blir den omsider bygd om til miljøgate.
Slik så det ut i Melhus sentrum i august 2005. De fleste bilene er borte nå, men vegen er den samme. Nå blir den omsider bygd om til miljøgate. Bilde: Anders Haakonsen
28. feb. 2010 - 19:17

For fem år siden var det ikke hyggelig å oppholde seg utendørs i kommunesentret i Melhus. E 6 delte tettstedet på langs som en rullende, støyende vegg. 1. september 2005 var prøvelsene over. E 6 ble flyttet, og det meste av trafikken gjennom kommunesentret forsvant. Men vegen ble liggende igjen som om ingenting hadde skjedd. Det eneste som skjedde, var at den ble omdøpt til riksveg 740 og senere til fylkesveg 740. Først nå blir vegomleggingen fra 2005 fullført. En 500 meter lang strekning av fylkesvegen skal ombygges til miljøgate.

Fem entreprenører og anleggsgartnere ga pris på oppdraget. Nærmest orkdalingene ligger Grunnarbeid med 7.601 mill. De andre anbyderne er Din Gårdsplass (7,849 mill.), Søbstad (8,043 mill.) og Hageanlegg (8,054 mill.)

Strekningen som berøres av ombyggingen, går mellom krysset med fylkesveg 735, Gimsevegen og krysset med fylkesveg 708, Hølondavegen. Her skal det etableres fortau på begge sider av vegen. Mellom fortauene og kjørebanen blir det en møbleringsone med parkering og beplantning. Fotgjengerovergangene vil bli opphøyd.

Melhus kommune er byggherre for prosjektet, men det finansieres med etterbruksmidler fra Statens vegvesen. Prosjekteringen er utført av Asplan Viak.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.