ARKIVNYHETER

E 6-jobb til Brødrene Brøndbo

E 6 mellom Brenna og Kapskarmoen er bred nok til at det kan markeres midtlinje, men ikke stort mer. Brødrene Brøndbo skal gi den skikkelig standard.
E 6 mellom Brenna og Kapskarmoen er bred nok til at det kan markeres midtlinje, men ikke stort mer. Brødrene Brøndbo skal gi den skikkelig standard. Bilde: Vigdis Ellingsen
2. aug. 2011 - 12:44

Den aktuelle strekningen går mellom Brenna og Kapskarmo i Grane kommune sør for Mosjøen. Den er smal og har dårlig geometri. Nå skal den få en standard som står i forhold til statusen.

Foruten arbeidet på E 6 omfatter oppdraget anlegg av 300 meter private veger og avkjørsler. Konstruksjoner er det lite av. En 18 meter lang bru som skal føre E 6 over en liten elv er alt.

Brødrene Brøndbo tar sikte på å komme i gang 1. september. Et år og en måned senere må vegen være ferdig opp til topp bærelag. Innen 1. juli 2013 må jobben være fullført.

En kontraktsum godt under 50 millioner kroner for å oppgradere 5 km europaveg kan virke beskjedent, men prisen ligger omtrent der Vegvesenet hadde regnet med. Gode grunnforhold er årsaken til at prisene ikke er høyere. Grunnen i vegtraséen består av fjell dekket med morene.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.