NYHETER

E 6 i Stjørdal utvides for over en halv milliard

Hvis Stortinget vil blir E 6 gjennom Stjørdal kommune utvidet for over en halv milliard kroner. Første oppdrag gjelder ombygging av et lyskryss til rundkjøring og etablering av en fotgjengerundergang under E 6. 27. mars går fristen for å gi anbud ut.

Anders Haakonsen
10. feb. 2008 - 01:41

I dag har E 6 to felt på strekningen Værnes-Kvithammar. Vegvesenet ønsker å utvide til fire felt. Det prosjektet er avhengig av at Stortinget gir grønt lys når saken kommer opp til våren. Omtrent midt på strekningen er det et lyskryss som fungerer så dårlig at Vegvesenet vil utbedre det uansett. Her møtes E 6 og hovedvegen mellom Stjørdal sentrum og et stort industri- og havneområde. Lyskrysset skal erstattes med en rundkjøring med en ytre diameter på 56 meter. Inn mot rundkjøringen skal E 6 utvides til fire felt over en kort strekning. Fotgjengerundergangen kommer på sørsiden av rundkjøringen.

Hvis Vegvesenets overslag holder, vil første oppdrag koste mellom 25 og 35 millioner kroner. Det kan virke som en høy pris, men jobben blir omfattende. Undergangen blir lang. Den skal ligge der E 6 får fire felt uansett hva Stortinget bestemmer seg for. Dessuten skal den bli bredere enn de fleste underganger, og den må bygges som en vanntett konstruksjon fordi den kommer lavere enn grunnvannsnivået.

Oppdraget omfatter også omlegginger av flere slags kabler og ledninger, blant annet kommunale og private VA-ledninger, høyspentledninger og en drivstoffledning for Forsvaret.

Hele strekningen mellom Værnes og Kvithammar er 5 km lang. Hvis Stortinget gjør det vedtaket Vegvesenet håper på, blir neste oppdrag på denne strekningen lyst ut i 2009. Prosjektet er kostnadsberegnet til 555 millioner 2006-kroner og er planlagt ferdig i 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.