ARKIVNYHETER

E 18 i Østfold blir forsert

Fusk bru ved kommunegrensen mellom Eidsberg og Askim ligger foreløpig ensom og forlatt. Hvis det går slik byggherren håper, går det trafikk på den før august er omme.
Fusk bru ved kommunegrensen mellom Eidsberg og Askim ligger foreløpig ensom og forlatt. Hvis det går slik byggherren håper, går det trafikk på den før august er omme. Bilde: Statens vegvesen
10. apr. 2007 - 12:29

Den nye E 18 mellom er en 6,5 km lang fire-felts motorveg. Problemfri drift er ofte årsaken når vegprosjekter blir forsert. I dette tilfellet dreier det seg mest om at byggherren vil ha vegen ferdig så fort som mulig. Prosjektet ligger på topp på nytte/kost-indeksen. Vegvesenet har derfor inngått en avtale med de involverte entreprenørene om forsering mot betaling.

Det meste av pengene for forseringen går til Veidekke som bygger opp vegbanen på hele strekningen. Den opprinnelige kontrakten for denne jobben er på 105 millioner kroner. Mesta som bygger tre bruer for 9 millioner, får et mindre tilleggsbeløp.

ÅDT på dagens E 18 mellom Sekkelsten og Momarken ligger på rundt 12 000. Vegen som tar denne trafikken i dag, har to felt og er åpen for alle slags trafikanter. Det er ingen god løsning, og Vegvesenet ønsker å avlaste den så fort som mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.