NYHETER

E 16 oppgraderes i Voss

Trafikkforholdene på det lille tettstedet Skulestadmo i Voss kommune er vanskelige. Nå skal E 16 bygges om for å bedre forholdene. Vegvesenet ber entreprenørene gi pris på jobben innen 24. oktober.

Smal kjørebane og farlige kryss preger E 16 gjennom Skulestadmo. De som vil rette på forholdene må gi anbud innen 24. oktober. (Foto: Google)
Smal kjørebane og farlige kryss preger E 16 gjennom Skulestadmo. De som vil rette på forholdene må gi anbud innen 24. oktober. (Foto: Google)
28. sep. 2012 - 10:05

Det er tre T-kryss mellom E 16 og andre veger på Skulestadmo. Ingen av kryssene har avkjøringsfelt. De skal erstattes av to rundkjøringer. Den ene skal ligge der E 16 og fylkesveg 309 ligger i dag. Den andre skal erstatte de to andre kryssene ved hjelp av en samleveg.

Gående og syklende kan nå krysse E 16 på et lysregulert gangfelt. Dette blir fjernet. I stedet blir det etablert to underganger.

Blandingen av lokaltrafikk og gjennomgangstrafikk bidrar til å gjøre forholdene på Skulestadmo vanskelige. Ved krysset med fylkesveg 309 har E 16 en årsdøgntrafikk på over 7 000. Kjørebanen er ikke dimensjonert for denne trafikkmengden, men nå skal den utvides til 10 meters bredde over en strekning på 830 meter.

I Vegvesenet er det usikkerhet om hvordan entreprenørene vil vurdere dette oppdraget. I følge utlysningen regner man med at kontrakten vil ha en verdi på mellom 40 og 100 millioner kroner.

Prosjekteringen er utført av Vegvesenet i egenregi. Innen utgangen av november neste år skal jobben være gjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.