DIVERSE

Dyre miljøtiltak

24. aug. 2000 - 15:35

Leder av Miljøsok-arbeidet, Sven Ullring, har overlevert delrapport totil olje- og energiminister Olav Akselsen. Ullring understreker at de tiltak rapporten anbefaler blir dyre å gjennomføre.

– Vi anbefaler at vi skal ha verdens strengeste utslippskrav til oljevirksomheten, både når det gjelder utslipp til luft og til vann og at alle disse kravene må gjennomføres innen 2010. Derfor må det utvikles og installeres en mengde nytt utstyr som vil medføre store investeringer, sier Ullring.

Ullring vektlegger at det har vært konsensus om innholdet i rapporten. Derfor er krav knyttet til eventuelle gasskraftverk utelatt.

– Vi har satt strenge krav til installasjoner på sokkelen slik at norsk leverandørindustri kan utvikle miljøteknologi som kan være ettertraktet verden over. Strenge krav vil bidra til kreativitet og oppfinnsomhet.

Totalt har rundt 80 personer arbeidet med Miljøsok siden arbeidet startet i 1997 under ledelse av tidligere Statoil-direktør Stig Bergseth. Målet er å få til en bærekraftig utvikling i oljeproduskjonen på norsk sokel. Mye av rapprotens innhold er tilknyttet bruk av gass, og anbefaler at Norge i løpet av ti år vil tidoble sitt gassforbruk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.