NETTARKIV

Dyr plantabbe

14. nov. 2001 - 23:00

Lørenskog: Sentralsykehuset i Akershus (SiA) vil etablere et nytt, flott akuttmottakssenter med helikopterbase, vegg i vegg med fem barnehager. Foreldre og personale i barnehagene protesterer.

Prosjektorganisasjonen for SiA står bak planene om å legge helikopterbasen til de gamle lokalene til Hjelpemiddelsentralen, rett ved barnehagene. Retningslinjene i plan- og bygningsloven er klare: Landingsplasser for fly og helikopter bør ikke ligge så nær bruksbygninger. Planleggerne har ikke konsekvensutredet plasseringen, selv om de allerede har startet forberedelsene til å flytte akuttmottaket til stedet. - Dette er skandaløst. Det viser en total neglisjering av barnas behov, og demonstrerer at deres velferd ofte blir oversett i det voksne samfunnet, tordner foreldrekontakt Kristian Gløersen. Hovedverneombud Finn W. Halvorsen ved SiA mener det kan bli aktuelt å flytte barnehagen hvis en ny konsekvensutredning konkluderer med at barn og ansatte blir utsatt for en utillatelig støybelastning. Det betyr at den nye barnehagen til 13 millioner kroner blir stående tom, og at to nye barnehager kan koste ytterligere rundt 30 millioner kroner. Helikopterbasen skal være en del av Europas første såkalte spat-sentral. Spat står for "Senter for pre-hospital akutt- og transportmedisin", og betyr at ambulansetjenesten og akuttmedisinsk kommandosentral blir lagt sammen med basen for ambulansehelikoptrene.

Prosjektleder Sigbjørn Strømmen hos SPA innser at det ikke er ideelt å legge helikopterbasen så tett ved barnehagene, men sier at dette er den mest optimale løsningen.

Les mer på tekblad.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.