PRODUKTNYHETER

Dyr og stilig nordmann

6. apr. 2001 - 07:13

Den norske projektor-produsenten Davis har hatt problemer med å holde følge med de store gutta, selv om de er størst i Europa på hjemmekino. Det koster enorme ressurser å stadig produsere mindre modeller med enda bedre tekniske data, Davis er en liten produsent. Men som kjent lærer nød naken kvinne å spinne, og Davis har spunnet markedets peneste prosjektør.

– I stedet for å konkurrere om å lage den minste og billigste projektoren, satser vi på design og kvalitet med topp tekniske data med, sier en meget stolt produktsjef i Davis Lars Engh, som viste frem produktet på CeBit-messen i Hannover.

Hydro-samarbeid

Og det har de lykkes med. Mens de aller fleste andre projektorer er formet som bokser, er den nye modellen fra Davis en liten perle som du absolutt ikke trenger å gjemme bort. Utformingen er gjennomført i samarbeid med Norsk Designråd, og Norsk Hydro har vært med på laget gjennom bruken av aluminium og magnesium i konstruktive løsninger.

I tillegg til å være pene er de nye modellene stillegående og lystette. Designet har gitt plass til en stillegående aksialvifte, og strølys lekker ikke ut i ventilasjonskanalene.

Teknisk sterk

Ved siden av en blendene design er det ikke noe å si på de teknisk dataene. Davis har tatt DLP-teknologien til et nytt nivå ved å bruke et fargehjul med flere segmenter. Sammen med opptikk fra Zeiss gir dette et kontrastnivå på XOne-modellen på 700 til 1 og hele 800 til 1 på den enda mer lyssterke CinemaTen.

Begge modellene kan kontrolleres via en kabel som går til en tilkoblingsmodul der alle tilkoblinger til PC-er og DVD-er kan gjøres.

De nye modellene kommer på markedet i juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.