ARKIVNYHETER

Dyr gang/sykkelveg i Bærum

I rushtiden er det mange fotgjengere og syklister som ferdes på riksveg 160. Mellom Ringstabekk og Jar har de  kummerlige forhold. Den som vil gjøre noe med det, må gi anbud innen 20. oktober. (Foto: Anders Haakonsen)
I rushtiden er det mange fotgjengere og syklister som ferdes på riksveg 160. Mellom Ringstabekk og Jar har de kummerlige forhold. Den som vil gjøre noe med det, må gi anbud innen 20. oktober. (Foto: Anders Haakonsen)
8. sep. 2008 - 09:10

Billig blir det ikke. De totale omkostningene, inkludert grunnavståelser er beregnet til 75 millioner kroner. Men dette beløpet kommer ikke bare myke trafikanter til gode. En del av pengene går til nye vann- og avløpsledninger som skal legges under g/s-vegen. Bærum kommune dekker utgiftene til ledningene, men arbeidet inngår i oppdraget som Statens vegvesen har lyst ut.

Den aktuelle strekningen går mellom Ringstabekk og Jar. Her er er det et smalt fortau med til dels svært dårlig dekke på sørsiden av vegen hvor mesteparten av bebyggelsen er. På nordsiden er det ikke avsatt plass til myke trafikanter i dag, og det er heller ikke noen planer om å gjøre det.

Byggetiden er tilsynelatende romslig. Anlegget skal ikke være ferdig før 1. juni 2010. Men oppdraget er alt annet enn enkelt. På en stor del av strekningen ligge vegen høyere enn randbebyggelsen. Her må det støpes mange støttemurer, og flere boliger må få ny adkomst. Dessuten skal det settes opp 1 800 kvm støyskjermer. Gartnerarbeidet inngår også i entreprisen. Den som får kontrakten, skal plante 2 200 busker og 51 trær.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.