ARBEIDSLIV

Dykkere mangler tillit

Arkivfoto
Arkivfoto
Leif Haaland
26. juni 2002 - 09:27

Kommisjonens arbeid er et spill for galleriet, uttaler Nordsjødykkeralliansen.

I et brev til Arbeids- og administrasjonsdepartementet beklager Oljearbeidernes Fellessammenslutninig (OFS) at departementet ikke ønsker å gripe fatt i problemstillingene som etter OFS' mening undergraver tilliten til kommisjonen. OFS hevder den faglige kvaliteten i granskningskommisjonen er "ikke eksisterende".I brevet skriver OFS at de ikke vil assosieres med noen del av kommisjonens arbeid og derfor trekker seg fra videre deltakelse i den såkalte "faglige ekspertgruppe". Kommisjonens ledelse har aldri sett det som nødvendig å involvere denne gruppen.

Tom Engh i Nordsjødykkeralliansen sier at alliansen ville hatt tillit til kommisjonen dersom eksempelvis Eva Joly eller en person med tilsvarende kvalifikasjoner hadde deltatt.Nå skal dykkere igjen benyttes, og denne gang skal de dykke mye dypere enn før.

- 3-400 meters dykk skal ikke bli unormalt, er det signalisert. Og dette skal bli "sikker dykking". Det har vi dykkere hørt i alle år, men det kan ikke bli sikre dykk til slike dyp med dagens teknologi, sier Engh. Han tviler på at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kommer til å gjøre noe.

Stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik (Frp) vil imidlertid ikke slippe saken.

- Nordsjødykkerne skal få den oppreisning de ærlig fortjener, sier han. I første omgang avventer Nesvik kommisjonens rapport, som er varslet ferdig 1. juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.