IT

DVD-oppskalering i laptopen

Stein Jarle Olsen
1. juli 2008 - 14:25

Toshiba utvider produktserien Qosmio med modellene F50, G50 og X300.

Maskinene vil fokusere tungt på multimedia og spill, og tar i bruk heftig maskinvare for å levere kraften som trengs.

Cell-innmat

Både F50 og G50 kommer med den såkalte Quad Core HD Processor SpursEngine SE1000, en hjelpeprosessor som er basert på Cell-prosessoren som finnes i Playstation 3.

Denne tar seg av alle prosessorintensive oppgaver, som for eksempel behandling av HD-video, og dermed er hovedprosessoren ledig til andre oppgaver.

Les også:

Oppskalerer

Dette åpner for nye muligheter; blant annet kan de bærbare PC-ene oppskalere standardoppløst DVD-innhold til HD, og komprimere digital-TV til MPEG4 i sanntid.

Harddiskkapasiteten er for sikkerhets skyld på hele 640 GB, og minnet kan oppgraderes til 8 GB. F50 har en skjerm på 15,4 tommer, mens G50 kan skilte med hele 18,4 tommer. Ikke akkurat ultraportabelt, med andre ord.

Styr med hånda

I tillegg har Toshiba utviklet en egen programvare som gjenkjenner personer på skjermen, indekserer ansikter og kan navigere seg fram i videoinnhold til punktet der et bestemt ansikt opptrer.

Det innebygde kameraet gir også brukeren mulighet til å styre videoavspilling kun ved håndbevegelser.

Brenn!

X300 står utvilsomt for noe av det mer spesielle vi har sett av laptopdesign i det siste. Flammemønster på chassiset og røde LED-lamper gjør sitt til at du garantert blir sett om du drar denne med på kontoret eller tar den fram på cafebordet.

Innmaten er heller ikke til å overse, med Core2Duo Extreme-prosessor, SLI-grafikk og mulighet for doble harddisker.

- Qosmio-serien er den første av sitt slag som kan oppskalere videoinnhold til HD i sanntid. Vi har som mål å imøtekomme de høye kravene og forventningene til mer avanserte og sofistikerte brukere ved å satse på tidsriktig design og innovativ teknologi, og ved å nekte å inngå kompromisser mellom det helhetlige og detaljene, sier Thomas Teckenrup, sjef for Toshiba Computer Systems i Europa.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.