T2

DV med harddisk

Atle Abelsen
3. apr. 2006 - 15:07

Harddisken på 30 GB på modellen DCR-SR100E kan lagre mellom 7 timer (9 Mb/s) og 21 timer (3 Mb/s) opptak, avhengig av opptakskvaliteten.

Batteriet påstår Sony skal rekke til 110 minutter filming, men med et ekstra batteri kan d–et rekke 4,5 timer til sammen. Matematikken i dette forklares ikke i pressemeldingen fra Sony.

Elektronisk støtdemper

Den tredje kjekke finessen er den elektroniske støtdemperen. Harddisker med lesehoder i mikrometers avstand fra lagringsplaten er skrøpelige greier.

En liten gravitasjonsføler merker når kameraet er i fritt fall, og parkerer hyperraskt lesehodet i trygg posisjon. Dette skal redusere risikoen for at harddisken skades om kameraet mistes.

Hvis kameraet er i opptak når det mistes, lagres opptaket i et bufferminne inntil harddisken igjen er i normalposisjon.

Må ha PC

På plussiden bør også brukervennligheten komme, hvis du har en PC med dertil hørende redigeringsprogram lett tilgjengelig.

Det skal også være enkelt å hoppe fram og tilbake mellom klippene på harddisken, naturligvis, og å redigere klippene på kameraet. Det siste skal vi tro når vi ser det.

Skryt

Sony skryter fælt av kvalitet på lyd og bilde i sin presentasjon av kameraet. Det tar opp i MPEG2, med siste nytt innen CCD- og filterteknologi.

Men det er ikke 3-CCD-teknologi som er kommet på enkelte av konkurrentens kameraer i samme prisleie. Men det ser sikkert helt fint ut for en passe kravstor amatør.

Optikken fra Carl Zeiss bør være god, men 10x optisk zoom er ikke mer enn ok.

Stiv pris

Kameraet er allerede lagt ut til salg i enkelte nettbutikker, men ingen har det på lager ennå.

Det billigste vi fant lå på drøyt 9200 kroner. Det er mye, for et såpass ordinært DV-kamera. Men det er jo kjekt å slippe disse tapene og minnebrikkene, da.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.