MOBIL

Du kan påvirke hvordan Symbian^4 blir

Sjekk ut konseptvideoer av menysystemet til den neste Symbian-versjonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mai 2010 - 15:34

Symbian har tatt steget fra å være en proprietær plattform til å bli åpen kildekode. Det vil si at alle kan endre og utvikle systemet. Nå kommer snart de første åpne Symbian-telefonene, og det ser ut til at Nokia N8 blir den første. Denne kjører Symbian^3, og kommer uten S60-grensesnittet Nokia har satset på i mange år.

Grensesnittet kalles Nokia UI, og er som navnet tilsier utviklet av Nokia. Det er derfor kanskje ikke overraskende at selv om det ikke er S60, så ligner det mye.

Nytt menysystem

Men i neste versjon av Symbian, som kalles Symbian^4 kommer det et eget Symbian-grensesnitt som utvikles av Symbian og som erstatter hele S60 fullstendig. Dette er under utvikling, men i motsetning til andre systemer er det her mulig for alle å komme med sine innspill. Det er Symbian UI Council som jobber med dette.

For en liten stund tilbake presenterte Nokia sitt forslag til brukergrensesnitt i Symbian^4. 

Blant nyhetene finner vi muligheter for widgets (små programmer) som kan plasseres hvor som helst på startskjermen. Widgetene kan være skrevet i mange forskjellige programmeringsspråk, inkludert Adobe Flash. I likhet med Symbian^3 blir det mulig med flere startskjermer slik som i Android.

Under utvikling

Grensesnittet er under utvikling, og det som er vist frem er bare konseptforslag. Vi kan altså vente oss at det ferdige grensesnittet ser annerledes ut enn dette konseptet. Scott Weiss i Symbian skriver i Symbian-bloggen at de følger med på hva brukerne i forumet deres skriver. Blant annet noterer Symbian seg at brukerne ønsker seg en maskinvaretast for å hoppe tilbake i menyer og programmer, og at grensesnittet ser ut til å være vanskelig å bruke med én hånd.

Inntil grensesnittet nærmer seg ferdigstilling kan du delta i diskusjonen og komme med dine forlag i Symbian-forumet. Hvem vet, kanskje dine idéer tas med i Symbian^4?

Sjekk videoer av grensesnittkonseptet under.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.