MOBIL

Du kan få Android 4.0 på Nokia N9

Nå er Android 4.0 hacket inn på Nokias nydelige N9. Og du kan installere det i dag.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mars 2012 - 12:47

Hackere har lenge jobbet med å få Android 4.0 til å kjøre på Nokia N9. Fordelen med dette er ganske åpenbar: Operativsystemet MeeGo som kjører på telefonen er nemlig ikke noe Nokia kommer til å satse på å utvikle videre. Så hvorfor ikke utstyre telefonen med Android i stedet?

LES OGSÅ: Test av Nokia N9

Prosjektet med å få Android 4.0 inn på Nokia N9 har nå kommet så langt at du kan installere det på telefonen din. Versjonen som er sluppet er en alpha-utgave. Det vil si at den slett ikke er ferdigutviklet, men kan kjøres for de som vil teste det ut i dag. Utgaven kalles Project Mayhem, og gir N9 Android 4.0.3.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Mye fungerer

Det som per i dag fungerer er skjermen, berøringskontrolleren, hvilemodus, skjermrotering og landskapsmodus. Telefoni fungerer også, inkludert datatrafikk.

Bluetooth og USB er også oppe og går, og tastene fungerer. Lading fungerer, men telefonen gir ingen beskjed om ladestatus. Video- og lydavspilling fungerer, og YouTube-video spilles av om enn noe hakkete.

Det som gjør løsningen interessant er at du ved oppstart av telefonen kan velge hvilket operativsystem du vil starte. Dermed kan du installere Android uten å fjerne MeeGo.

Mer info hos utviklerne

Les mer om prosjektet og hvordan du installerer på NITDroids forum. Se også videoen i toppen av artikkelen.

Om vi skal forsøke å installere Android 4.0 på Nokia N9, spør du? Klart det! Følg med til uken!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.