BYGG

DSB gransker i Nannestad

Utrolig nok fikk ingen av de 23 beboerne alvorlige skader da 12 av 14 boenheter i det to år gamle bygget i Nannestad ble overtent i løpet av minutter søndag.
Utrolig nok fikk ingen av de 23 beboerne alvorlige skader da 12 av 14 boenheter i det to år gamle bygget i Nannestad ble overtent i løpet av minutter søndag. Bilde: Aas, Erlend
Leif Hamnes, Per Erlien Dalløkken
1. okt. 2008 - 10:42

I løpet av få minutter ble leilighetskomplekset i Nannestad overtent. 12 av 14 boenheter ble totalskadet i brannen søndag.

Myndighetene på vei

Nå ønsker Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å se nærmere på brannforløpet og bygningskonstruksjonene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi reiser opp til Nannestad onsdag sammen med en representant for Statens bygningstekniske etat, BE, forteller Kari Jensen til TU.no.

Les også:

Hun leder avdelingen for forebyggende samfunnsoppgaver i DSB.

Klassisk svalgangsak

Leilighetsbrannen i Nannestad søndag satte en støkk i den lokale brannsjefen Kjell Johansen. Utrolig nok fikk ingen av de 23 beboerne alvorlige skader da 12 av 14 boenheter i det to år gamle bygget ble overtent i løpet av minutter.

Senere gikk Johansen ut i lokalavisa Eidsvoll Ullensaker Blad med budskapet om at andre branntekniske tiltak er til liten nytte dersom ikke «svalgangeffekten» fjernes.

– Dette er en ganske klassisk sak. Vi har flere saker og rapporter der brann og spredning i bygninger med svalgangløsning har vært tema. Derfor ønsker vi å se nærmere på Nannestad-brannen, kommenterer Jensen.

Massegransking

DSB og BE er ikke de eneste som skal granske brannen.

I tillegg til politiet og Gardermoregionens interkommunale brannvesen (GRIB), har entreprenøren Selvaag Bolig AS sendt egne brannteknikere til branntomta.

Også forsikringsselskapet Gjensidige har vært på befaring.

– Dersom etterforskningen ikke gir noen klar konklusjon, vil vi vurdere å sette egne folk på saken, opplyser informasjonsrådgiver Bjarne Aani Rysstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.