ARKIVNYHETER

Drøyer med Krifast-forlengelse

Skal bommen fjernes eller bli stående noen år til? Bildet viser bomstasjonen på Krifastanlegget på Nordmøre, med Gjemnessundet bru i bakgrunnen.
Skal bommen fjernes eller bli stående noen år til? Bildet viser bomstasjonen på Krifastanlegget på Nordmøre, med Gjemnessundet bru i bakgrunnen. Bilde: Kjell Herskedal
Jarle Skoglund
2. okt. 2007 - 08:47

Driftsselskapet Fastlandsfinans har søkt om å få forlenge bompengeinnkrevingen for å finansiere ny E 39 mellom Knutset og Høgset ved å bygge en tunnel gjennom Gjemnesaksla. Dette prosjektet var med i de opprinnelige planene for Krifast, men ble tatt ut nærmest i 12. time. I tillegg ønsker driftsselskapet å utbedre riksvei 70 mellom Brunneset og Kjervika på strekningen Krifast-Sunndalsøra med bompenger.

Forslaget er svært kontroversielt lokalt og var et brennvarmt tema før valgkampen.

Ifølge Tidens Krav, som har sine røtter i Arbeiderpartiet, kan regjeringen bevisst ha utsatt saken til over valget for å hjelpe Kristiansund Arbeiderparti i valget.

Dette avviser partiets ordførerkandidat, Per Kristian Øyen, på det sterkeste. Han sier at Kristiansund Arbeiderparti er motstander av en forlengelse av bompengeperioden.

Skal dette tolkes dithen at Samferdselsdepartementet ikke vil tråkke Kristiansund Arbeiderparti på tærne?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.