IT

Drøyer etterforskningen av Siemens

Bilde: Siemens AG

Fra før er industrigiganten Siemens ilagt et forelegg på 9 millioner kroner som selskapet ikke har vedtatt i forbindelse med salg av konsulenttjenester til Forsvaret.

Nå har Forsvarsdepartementet bedt Økokrim om å etterforske Siemens for nye forhold og mulig bedrageri, skriver ABC Nyheter.

Les også:

Ikke korrupsjon

I et brev fra departementet datert 2. mai, heter det at «Det kan foreligge forhold av strafferettslig karakter, som kan påvirke den kontraktsrettslige vurderingen».

Forholdene er knyttet til salg av konsulenttjenester fra Siemens-eide SBS og kontrakter der Siemens allerede har akseptert å betale tilbake 75 millioner kroner til Forsvarsdepartementet.

Statsadvokat Geir Kavlie i Økokrim bekrefter å ha mottatt brevet fra Forsvarsdepartementet.

– Dette er forhold som inngår i hovedetterforskningen. Handlingen er knyttet til bedrageridelen av saken, og altså ikke til den delen som handler om korrupsjon. Disse momentene var kjent av oss fra før, sier Kavlie til NTB.

Avviste anklagene

Siemens har i et svar avvist anklagene, og skriver til Forsvarsdepartementet 16. april at påstandene «er skadegjørende for Siemens».

I brevet skriver også Siemens’ administrerende direktør Per Otto Dyb at kostnadene «ikke er følge av kritikkverdig faktureringspraksis, men en bevisst og ønsket praksis fra Forsvarets side for å skaffe høy konsulentkompetanse».

Uavklart

Statsadvokat Kavlie kan ikke svare på når etterforskningen kan avsluttes.

– Knyttet til forelegget som Siemens ikke har vedtatt, har de og deres advokater bedt om ytterligere avklaringer. Dette jobbes det med, sier Kavlie.

Styreleder Anne Kathrine Slungård i Siemens hadde tirsdag formiddag ingen kommentar.

– Jeg har behov for å oppdatere meg, sier hun til NTB.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.