INDUSTRI

Dropper trolig nybygg - bygger heller ut

UTVIDE?: Nortura vurderer å utvide fabrikken i Trondheim til å kunne slakte og skjære storfe og småfe.
UTVIDE?: Nortura vurderer å utvide fabrikken i Trondheim til å kunne slakte og skjære storfe og småfe. Bilde: RAGNA KRONSTAD
Camilla Aadland
1. sep. 2008 - 13:36

Nortura har lenge hatt planer om å bygge en ny fabrikk i Midt-Norge.

Denne skulle erstatte fabrikkene i Namsos, Trondheim, Fosen, Ålesund, Oppdal og Otta, og var beregnet å koste 1,4 milliarder kroner.

Alternativ

Nå utreder imidlertid selskapet om det er lønnsomt å utvide Nortura Trondheim til å kunne slakte og skjære storfe og småfe.

I tillegg er det aktuelt å bygge om Namsos-fabrikken til et kyllingslakteri. Disse utvidelsene skal i tilfelle komme i stedet for den nye storfabrikken.

260 ansatte berøres

En satsing på Trondheim vil kreve en oppgradering av fabrikkene i Førde og Rudshøgda. Dessuten må deler av foredlingen i tilfelle overføres til andre foredlingsfabrikker i konsernet med ledig kapasitet.

Dette alternativet kan direkte berøre 260 medarbeidere ved Fosen, Ålesund, Oppdal, Otta og eventuelt Namsos.

Bruker lang tid

– Vi bruker lang tid på prosessen med å finne en framtidig fabrikkstruktur som både ivaretar behovet for et sterkt landbruk i Midt-Norge, dyrevelferd og en effektiv og lønnsom kjøttindustri. Dette er uten tvil en belastning for den enkelte medarbeider. Men samtidig er det til alles beste at vi gjør et grundig forarbeid og har vurdert flere alternativer når styret skal konkludere i en så viktig sak, sier konserndirektør informasjon Nina Sundqvist i en pressemelding.

Resultatet av utredningen skal inngå som en del av det samlede beslutningsgrunnlaget for fabrikkstruktur i Midt-Norge.

Andelseierne i berørte områder vil bli invitert til informasjonsmøter før konsernstyret fatter endelig beslutning om framtidig slakteristruktur i Midt-Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.