INDUSTRI

Dropper planer om å lage miljødrivstoff av plast

Planen var at Quantafuels fabrikk i Skive i Danmark skulle omdanne plastavfall til grønt drivstoff gjennom kjemisk gjenvinning. I stedet skal bedriften primært levere til den tyske kjemigiganten BASF, som blant annet vil bruke materialene til produksjon av ny plast.

Quantafuel-fabrikken i Skive i Danmark har hatt problemer med å få diesel utvunnet fra plastavfall som gjenvinning. Nå blir plastavfallet ny plast i stedet.
Quantafuel-fabrikken i Skive i Danmark har hatt problemer med å få diesel utvunnet fra plastavfall som gjenvinning. Nå blir plastavfallet ny plast i stedet. Quantafuel
Av Simon Freiesleben, Pro.ing.dk
19. des. 2019 - 13:00

Det har i lenge vært stille rundt Quantafuel-prosjektet i Skive, siden det i 2017 kom fram at den norske bedriften hadde fått miljøgodkjenning og investeringene på plass for å bygge et anlegg for kjemisk gjenvinning av plast på i Danmark.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.