BYGG

Dropper fire felt fra Kristiansand til Stavanger

Vegvesenet mener de ekstra kostnadene med firefelts vei på strekningen ikke forsvares. Illustrasjonsfoto.
Vegvesenet mener de ekstra kostnadene med firefelts vei på strekningen ikke forsvares. Illustrasjonsfoto. Bilde: Truls Tunmo
1. juni 2011 - 07:44

Selv om det er ventet stor befolkningsvekst i området, dropper Statens vegvesen planene om firefelts motorvei mellom Kristiansand og Stavanger.

Kost – nytte

Vegvesenet anbefaler firefelts motorvei kun på strekningen fra Søgne til Vigeland i Lindesnes. På resten av veien må bilistene i framtiden nøye seg med ett kjørefelt i hver retning, skriver Fædrelandsvennen.

– Beregninger viser at man ikke oppnår noen ekstra samfunnsøkonomisk nytte ved å øke veikvaliteten ytterligere, i forhold til de økte kostnadene, sier prosjektleder Karl Sandsmark i Vegvesenet til Aftenposten.

Uten midtdeler

I forarbeidet til ny Nasjonal transportplan konkluderer Jernbaneverket og Statens vegvesen med at Stavanger-regionen vil vokse mest i Norge de neste 30 årene. Likevel blir det trolig ingen firefeltsvei.

På strekningen planlegges dessuten flere tunneler uten midtdeler. Det er nettopp midtdeler som ifølge Vegvesenet bidrar mest til å forhindre dødsulykker.

Opp til Kleppa

Det er regjeringen som nå skal avgjøre saken.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) sier på sin side at hun ikke kan utelukke at det kan bli firefelts motorvei fra Søgne til Ålgård utenfor Stavanger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.