MOBIL

Dropbox til mobilen

Hadde det ikke vært flott å ha tilgang til filene på PC-en fra mobilen? Dropbox gjør det mulig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mai 2010 - 15:48
Vis mer

Dropbox er en tjeneste du kanskje kjenner til som PC- eller Mac-bruker. Enkelt forklart er dette et nettjeneste som lar deg dele filer med andre, og som lar deg synkronisere filene dine med flere PC-er.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Se for deg at du vil ha en mappe som inneholder de samme filene på PC-en hjemme, laptopen og PC-en på jobben. Dersom du har Dropbox kan du bare slippe filer i denne mappen, så dukker de på magisk vis opp i samme mappen på de andre PC-ene. Dersom du deler mapper med andre kan du utveksle filer med andre Dropbox-brukere lett som en plett.

Men Dropbox er ikke bare en PC-tjeneste. Den finnes nå til iPhone og Android. Dermed er det enklere enn noen gang å ha tilgang til viktige filer på mobilen. 

Vi har sett nærmere på Dropbox for Android-telefoner.

Overblikk

Dropbox-klienten for Android finnes i Android Market. For å ta i bruk programmet kreves det at du logger inn med Dropbox-kontoen din. Denne må du ha satt opp før du tar i bruke Dropbox på mobilen.

Du kan bruke programmet til å laste opp filer fra mobilen til Dropbox. Du kan også laste opp bilder og video du tar med kameraet på mobilen direkte. 

I bruk

Etter du har logget inn finner du en liste over filene dine, og eventuelle undermapper. Dersom du deler mapper med andre finner du også disse her. I motsetning til på PC-en er det ingen reell synkronisering av filer til mobilen, og det er egentlig en god ting.

En Dropbox-mappe kan nemlig i utgangspunktet inneholde flere gigabyte med filer, noe som ville vært upraktisk å synkronisere med en mobil, både med tanke på at mobiler har begrenset lagringsplass og at det ville kostet deg mye penger å synkronisere mye data.

I stedet er det bare en liste over innholdet i Dropbox-en din. Dersom du skal åpne filene lastes disse ned etterhvert. 

Du kan dog laste opp filer til Dropbox fra mobilen, så det fungerer omtrent slik man skulle forvente.

Funksjoner

Utover bare å ha tilgang til filene dine har Dropbox mange flere funksjoner. Dersom du har Dropbox åpent kan du starte kameraet på mobilen og laste opp bildene og videoene direkte til Dropbox rett etter du har tatt dem.

Du kan legge mediafiler i Dropbox på PC-en, og få tilgang til dem på mobilen. I utgangspunktet skal det være mulig å spille disse av direkte over streaming, men dette har vi ikke fått til å fungere på vår Android-telefon. Å laste ned filene til mobilen fungerer dog fint.

Det er mulig å dele filer, men da som lenker til filene som ligger på Dropbox-serveren. Du kan ikke uten videre laste ned filer og sende dem som vedlegg i e-post. Du kan omgå dette ved å installere en filbehandler på telefonen din og åpne Dropbox-mappen på minnekortet.

Opplasting av filer til Dropbox gjør du enkelt ved å velge "upload" fra menyen. Men her er det en del begrensninger. Du kan nemlig bare laste opp bilder, video, lyd eller tekstfiler.

Oppsummert

Dropbox har altså sine begrensninger, men om du vil ha tilgang til filene dine fra mobilen er dette en smart måte å gjøre det på. Det er litt dumt at du ikke kan laste opp alle slags filer til Dropbox, men på den annen side er det kanskje ikke noe stort behov å laste opp alt mulig fra mobiltelefonen uansett.

Skal du få full utnyttelse av Dropbox trenger du å installere en filbehandler i tillegg. Søk etter File Manager i Market for å finne et program.

Last ned Dropbox til din mobil ved å søke etter "Dropbox" i Android Market, eller i App Store dersom du har iPhone.

PS: Mange av våre lesere har påpekt at man ikke lenger trenger noen invitasjon til Dropbox. Du kan registerere deg her: https://www.dropbox.com/register

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.