T2

Drømmen om nyttige snutter

Finn informative videoer om alt fra Skikk og bruk til Teknologi og Vitenskap på snutt.no.
Finn informative videoer om alt fra Skikk og bruk til Teknologi og Vitenskap på snutt.no.
17. sep. 2007 - 09:18
Stavanger (NTB-Mette Estep): Dagens sportssnutt forteller oss om avstandsberegning i sprangridning.

Snutten om mønsterdybde for motorsykkeldekk er vist 120 ganger.

Dobbelt så mange har sett den knapt to minutter lange snutten om sand. Hvem i all verden investerer tid og penger i å lage et nettsted for sånt?

– Jeg har tro på dette, det har jeg hatt hele tiden. Jeg tror dette er framtidens måte å lære på, sier mannen bak nettstedet, Reidar Helliesen.

Utskvisa deltaker i «Skaperen», med tro på egne ideer. Verken snytt eller snurt, nå er det snutt som gjelder.

Mange slipsknuter

Som selvutnevnt ekspert på dannelse hadde Helliesen eget nettsted med instruksjonsvideoer for hvordan man kan knytte et utall forskjellige slipsknuter, hvordan man skal dekke et bord og hvordan man skal skåle pent. Det inspirerte til å skape snutt.no, for folk vil jo lære?

– Se på bladene de selger i kiosken. Jeg er sikker på at mer enn halvparten av dem frister med tips og råd om noe på forsiden. Folk vil vite hvordan alt skal gjøres, sier rogalendingen opprømt.

Det finnes allerede massevis av instruksjonsvideoer på nettet, men han mener at snutt.no er den første portalen i Skandinavia som samler slike på ett sted, uten reklame.

Ikke bomber og sex

Siden mai har Helliesen og samboer May-Brit Park lagt ut over tusen videosnutter. Besøkstallene øker, med over 10.000 unike brukere i uka den siste tiden. Men det kreves mange flere snutter hvis de skal oppnå å bli et fullverdig oppslagsverk i tråd med slagordet sitt: «Det du lurer på».

– Vi håper jo at flere vil bidra, sier Park.

Helliesen mener de kvalitetssikrer nettsiden ved at alle innsendte videoer blir sjekket før de legges ut.

– Er det noe som ikke har blitt lagt ut?

– Vi har fått inn en instruksjonsvideo som illustrerte hvordan man kan lage en slags bombe, sier Helliesen.

– Også den sexvideoen, supplerer Park.

– Nei, nei, glem nå den, sier Helliesen, og skifter tema.

Gjeld og kjærlighet

Reidar og May-Brit ble paret TV-seere elsket å hate da de deltok i realityserien «Fagerstrand» i 2005. Det bryr de seg ikke om, for oppussingsreality var spill for galleriet. Videoer om å legge lister og sparkle stueveggen er derimot tøff virkelighet nå. De har investert over én million kroner, og jobber med nettportalen på full tid. De får ikke noe for å legge ut innsendte bidrag.

– Hva lever dere av, da?

– Lever av? Gjeld, kanskje, nei, hehe... Luft og kjærlighet foreløpig. Men vi håper at dette etter hvert blir såpass stort at vi får inn annonseinntekter, vet du.

Bye bye bruksanvisning

Med tips som «Hvordan utføre et horisontalt kutt med samuraisverd» minner snutt.no foreløpig litt om drømmestedet for faktanerder. Helliesen er like blid, i full gang med å filme ulike måter å trene opp de forskjellige muskelgruppene på.

– Alle trenger motivasjon for å tilnærme seg noe, enten det er å trene, knytte slipsknuter, reparere en båt eller ...

–... lage en ny matrett eller legge sminke, fortsetter Park.

– Nå skal folk få slippe å lete etter den fæle bruksanvisningen de ikke forsto noe av likevel. I framtiden er det bare å klikke seg inn og se hvordan ting skal gjøres, legger hun til. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.