T2

Drømmeboksen

Dreambox er faktisk en Linux PC koblet til TV-en din, og som Linux PC-er flest kan den gjøre det meste for deg, forutsatt at det finnes programvare til det.

I Linuxverdenen er jo ikke det noe problem. Horder av parabolentusiaster med pingvindilla har lagt sin elsk på drømmeboksen til stor ergrelse for satellitt-TV-selskapene.

Linuxflokken har nemlig funnet ut at de trenger jo ikke dekoderkort. De kan de jo emulere slike med programvare.

Og koder? Det er jo programvare det også, som utveksles over nettet innen den store lykkelige pingvinfamilien. Derfor er det nok en fordel for TV-selskapene at de som vil forlate boksens innebygde Linuxinstallasjonen til fordel for en mer lyssky utgave, trenger kunnskaper de færreste sofatittere kan bidra med.

Men du trenger ikke være TV-pirat for å nyte denne boksen. Den har plass til en legal dekodermodul også, i tillegg til en smartkortplass for en egen TV-kanal som Dreambox driver.

Dessuten er den mye mer enn en tuner. Maskineriet drives av en heftig 250 MHz Power-PC-prosessor og 64 MB RAM som setter fart i sakene, og med både Ethernet, USB-port og RS 232 har den det som trengs for å kunne passere som Linux PC.

I tillegg finner du digital lydutgang, Mini-DIN-plugg, Scart-kontakter og selvfølgelig tilkobling til kabelen fra parabolen. Spretter du opp boksen, finner du to løse skinner som gjør at du kan putte inn en 3,5 tommers harddisk, og vips så har du en videoopptaker også.

Selv om det visstnok går an å surfe på nettet med den ganske så velutbygde fjernkontrollen, kommer det også et infrarødt tastatur til Dreamboksen. Da vil du slippe å bevege deg fra godstolen for å sjekke mailen eller tu.no og heller bruke tiden på noe mer fornuftig, som å spise mer potetgull.

Du har vel ikke hjerte til å nekte TV-en din en slik drømmeboks. Ta en titt på dreambox.no, så finner du ut hvor du får kjøpt den for den ringe sum av 4490 kroner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.