BYGG

Drikkevannet er ikke så ferskt som du tror. Jon Kristian fulgte en saltoppløsning fra kilden

Jon Kristian Rakstang fulgte drikkevannet fra kilden til krana med en lite brukt metode.

Ved å helle salt i vannet kunne Jon Kristian Rakstang finne ut hvor lang tid vannet bruker fra Jonsvatnet til for eksempel denne drikkekrana på Trondheim Torg.
Ved å helle salt i vannet kunne Jon Kristian Rakstang finne ut hvor lang tid vannet bruker fra Jonsvatnet til for eksempel denne drikkekrana på Trondheim Torg. Foto: Lena Knutli / Cowi
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
6. mai 2021 - 10:00

Eldre vann kan knyttes til økt biologisk vekst i drikkevannet. I masteroppgaven sin ved NTNU ville Jon Kristian Rakstang (24) finne ut hvor lang tid drikkevannet i Trondheim brukte på å nå ut til innbyggernes vannkraner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.