NYHETER

Driftskontrakter utlyst for Agder og Trøndelag

Vegvesenet har lyst ut tre driftskontrakter med anbudsfrister 22. januar og 9. februar. Den første fristen gjelder området Arendal øst, den andre gjelder to områder i  Sør-Trøndelag.

12. des. 2014 - 13:10

Arendal øst omfatter kommunene Gjerstad, Risør, Tvedestrand og Vegårshei, og deler av kommunene Arendal, Froland og Åmli.

I dette området er det 63,7 km riksveg, 452,6 km fylkesveg og 28,7 km gang/sykkel-veg. Her er det Risa som har driftskontrakten inntil videre.

De to områdene i Sør-Trøndelag er ett område i dag. Det heter Trondheim/Malvik. Her har Mesta driftskontrakten fram til 31. august neste år. I neste driftsperiode blir området delt i to. Det ene heter Malvik-Selbu-Klæbu. Det omfatter de tre kommunene som har gitt det navn pluss en liten del av Trondheim. I området er det 30,6 km riksveg, 228 km fylkesveg og 27,3 km gang/sykkelveg.

Det andre området heter Trondheim ytre. Som navnet antyder består det av Trondheim minus nesten alle veger i sentrum. I følge en avtale mellom Trondheim kommune og Statens vegvesen skal kommunen overta drift og vedlikehold av alle fylkesveger i sentrum og få utgiftene refundert av staten.

Innen 1. september neste år er alle riksveger i Trondheim sentrum omklassifisert til fylkesveger, bortsett fra en. Den ene er riksveg 706. Den inngår i området Trondheim ytre, som omfatter 60,6 km riksveg, 156,7 km fylkesveg og 70 km gang/sykkelveg.

Alle de tre driftskontraktene gjelder fra 1. september neste år til 31. august 2020. Vegvesenet har opsjon på å forlenge dem med et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.